Oliebollenstage 6e editie Aikibudo en Katori Shinto Ryu

Na 2 jaar Corona was het eindelijk weer mogelijk voor de Zaltbommelse Budoschool Jishindo om de 6e editie van de Oliebollenstage te organiseren. Doordat deze stage de afgelopen jaren is uitgegroeid tot de grootste stage van Nederland moesten zij uitwijken naar Wijk bij Duurstede waar een grote Dojo (trainingsruimte) beschikbaar is om de aantallen gasten te kunnen ontvangen.

De 6e editie werd zondag 8 januari weer overtroffen met voorgaande jaren, met maar liefst 57 deelnemers van alle leeftijden en niveaus. Het was goed om te zien dat er een grote groep jeugd en beginners waren vertegenwoordigd.

Aikibudo is een zelfverdedigingskunst die zijn oorsprong vindt in de klassieke krijgskunst van de samurai. Het Aikibudo kenmerkt zich door de cirkelende bewegingen, waarna via een worp of klem de tegenstander wordt gecontroleerd. De oefeningen worden veelal per twee of drietal beoefend.

Katori Shinto Ryu (Japans zwaardvechten) is één van de oudste nog bestaande krijgskunsten in Japan. Het Katori Shinto Ryu kenmerkt zich door zijn efficiënte doeltreffende bewegingen. Er wordt in eerste instantie getraind met houten wapens. De oefeningen worden veelal per tweetal beoefend.

Beide stijlen kennen gezien de aard van de technieken ook geen wedstrijden. Interesse in een gratis proefles?

Share Button

Spread the word. Share this post!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *