De vlag mag uit in Zaltbommel!

Dinsdag 1 juli 2014 was het weer tijd voor de halfjaarlijkse Aikibudo examens. Deze keer gingen er maar liefst 7 leerlingen op om een graduatie hoger te komen. Na een stevige warming-up hebben zij binnen het uur het volledige curriculum weten doorlopen. De examencommissie mag dan ook met trots mededelen dat alle gegadigden zijn geslaagd.

Maar niet alleen de leerlingen ontwikkelen zich bij Budoschool Jishindo, ook de leraar Joost Roeland blijft zich door ontwikkelen. Zo heeft hij het voorgaande weekend examen gedaan in een klassieke zwaardvechtstijl genaamd “Tenshin Shoden Katori Shinto Ryu”. Hij is erin geslaagd zijn zwarte band te behalen.

Deze klassieke stijl valt onder Japans cultureel erfgoed en sluit goed aan bij het moderne Aikibudo. Beide stijlen houden geen wedstrijden en worden puur demonstratief uitgevoerd. Bij Katori Shinto Ryu worden er kata’s (reeks van aaneengesloten oefeningen) met tweetal en houtenwapens uitgevoerd. Individueel wordt er met de echte Japanse zwaarden (katana’s) getraind.

Door het behalen van zijn zwarte band is leraar Joost Roeland van plan zijn aanbod in Zaltbommel te gaan uitbreiden met deze prachtige klassieke Japanse zwaardstijl “Tenshin Shoden Katori Shinto”.

Geslaagden aikibudo examen 1 juli 2014Examen leraar Joost Roeland

Share Button

Spread the word. Share this post!